Dekorowany mazurek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • masło

    30 dag
  • cukier

    30 dag
  • białka jaj

    6 sztuk
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka jaj należy ubić na sztywną pianę. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę i pianę z białek. Ciasto podzielić na dwie części, jedną z nich wymieszać z kakao. Ciasto przełożyć na dwie blaszki wyłożone papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Wystudzone ciasto należy przełożyć marmoladą i udekorować według własnego gustu, np. kolorowymi lukrami, masą kajmakową, polewą czekoladową, owocami kandyzowanymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 17.08.2012 21:55
Piękny
Juleczka20 13.09.2011 11:13
śliczny
Barbara55 21.06.2011 16:59
do świat to jeszcze daleko
Jastinka 18.04.2011 09:15
ciekawe
pioge7 02.03.2011 16:21
pycha
rakow2 17.02.2011 15:31
taki ładny napis to chyba tylko mazakiem można zrobić
Iwusia 01.12.2010 10:46
ale ładny :)
banditka 07.09.2010 13:22
cudne :) a jak tak ładnie napis namalowałaś?
Krzysztof42 19.08.2010 16:46
no to alleluja
Ewa109 27.05.2010 08:16
ciekawy przepis , chętnie go wypróbuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat