Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaille z masłem lubczykowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
masło 60-70 g
lubczyk świeży kilkanaście listków
ząbki czosnku 4 sztuki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: De volaille z masłem lubczykowym

Kroki postępowania

1
Pierś myjemy , osuszamy i rozcinamy na dwie połówki. Każdą część delikatnie przecinamy wzdłuż i lekko nacinamy mięso , szczególnie w grubszej jego części.
Mięsa nie rozbijamy.
Krok 1 - De volaille z masłem lubczykowym foto
2
Na rozgrzaną patelnię wylewamy dosłownie kilka kropel oleju i przez ok. 1 minutę przesmażamy mięso z jednej strony .Zdejmujemy do przestudzenia.
Robimy masło lubczykowe.
Miękkie masło ucieramy z solą , dodajemy posiekany lubczyk i czosnek.
Schładzamy najlepiej w zamrażarce.
Krok 2 - De volaille z masłem lubczykowym foto
3
Zimne masło nakładamy na podpieczone mięso i zwijamy w roladkę , dokładnie podwijając końce. Ja posłużyłam się wykałaczkami.
Roladki obtaczamy w rozmącomym jajku i bułce tartej.
Smażymy na dobrze rozgrzamym oleju , kilka minut z każdej strony.
Podajemy z młodymi ziemniakami obłożonymi masłem lubczykowym i koperkiem.
Smacznego.
Krok 3 - De volaille z masłem lubczykowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.08.2016 20:29
smaczne mięsko
Bernadeta1 11.07.2016 20:35
lubię takie mięsko
IKrakowianka 11.07.2016 13:22
super mięsko
Iwusia 10.07.2016 23:28
smaczne, soczyste mięsko
MAR3STA 10.07.2016 22:37
Pyszny obiad
bietka 10.07.2016 19:55
smaczne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak