Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volai z ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
ogórek konserwowy Smak 2 sztuki
masło 50 gram
sól
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: De volai z ogórkiem

Fileta umyć, oczyścić i rozbić dość cienko i posypać delikatnie solą i pieprzem. Nakładamy na brzeg fileta masło, ogórka przeciętego wzdłuż na 4 części i w zależności od długości ogórka i rozbitego fileta zmieścimy na długość 2 lub 3 części ogórka, posypujemy serem. Zawijamy, sczepiamy wykałaczką z dwóch stron.
Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem. Zawiniętego fileta namaczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej i dajemy na średni gaz. Smażymy de volaje na złoty kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 16.11.2013 17:04
Bardzo lubię to danie;)
rjustysia 21.02.2013 12:24
Takie mięso lubię! :)
aisza1 12.01.2013 12:34
pycha
anika711 05.10.2012 21:39
bardzo dobre, robię je bardzo często na obiad
Anna169Hosz 03.09.2012 07:43
Świetne.
ben-ka 27.08.2012 15:08
bardzo apetyczne jedzonko:)
paula99926 26.08.2012 14:57
Aż ślinka cieknie na sam widok.
RenataZ-et 23.08.2012 18:41
Wygląda ślicznie
AURELKA 18.08.2012 15:59
uwielbiam
Aneta41 17.08.2012 19:45
de volaie bardzo lubię
kochanyptysiu 14.08.2012 21:31
mniam!
caralajna 12.08.2012 07:31
apetyczne
adelajda 10.08.2012 15:07
smaczne !
Juleczka20 09.08.2012 09:03
lubię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak