danie z soczewicy z kiełbaską

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

    1/2 kg
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • cebula

    2 szt
  • marchewka

    3 szt
  • seler

    1/4 szt
  • ziemniaki

    70 dkg
  • woda

    1 litr
  • kiełbaski

    60 dkg
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w plasterki,cebule kroimy drobno w kostkę marchewki kroimy w słupki seler w kostkę.Szczypiorek i natkę drobno kroimy.Soczewicę płuczemy i odsączamy,w garnku wysmażamy boczek wkładamy pokrojoną cebulę i przesmażamy z boczkiem na złoty kolor,dokładamy pokrojone marchewki i ziemniaki a następnie pokrojony seler i razem wszystko przesmażamy.Następnie dodajemy odsączoną soczewicę wlewamy litr wody i gotujemy,następnie wkładamy kiełbaski i przykrywamy,gotujemy godzinę.Pod koniec dodajemy posiekaną zieleninę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 27.11.2011 00:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat