Przepis i sposób przygotowania na: danie z miruny duszone w sosie pieczarkowym
By uniknąć przypalenia we wczesnym etapie duszenia potrawę można podlewać odrobiną piwa.
filet z miruny | 3 płaty |
cebula biała | 2 szt. |
marchewka | 3 szt. |
śmietana 12% | 1/2 szklanki |
kasza gryczana | 1 paczka |
otręby żytnie | 1/2 szklanki |
piwo | 1 szklanka |
sos pieczarkowy | 3/4 szklanki |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | 2 szczypty |
oregano | |
majeranek | |
sól | |
olej do smażenia | kilka łyżek |
żółty ser | kilka plastrów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: