Danie z dorsza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • ryż dziki

    1/2 szkl
  • ryż biały

    1 szkl
  • oliwa

  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • grzybki mun

    1 garsc
  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza solimy ,doprawiamy pieprzem i smażymy go na patelni grillowej. Jeden kawałek dorsza dusimy widelcem i dodajemy do ugotowanego ryżu .Grzybki mun zalewamy wrzątkiem ,odstawiamy na 5 min i gotujemy . Odsączamy studzimy i kroimy drobno.Grzybki dodajemy do ryzu i poduszonego dorsza,doprawiamy oliwą pieprzem i solą .Ryż kładziemy obok usmażonego płata dorsza ozdabiamy pokrojonym pomidorkiem ,kropimy cytryną

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 28.04.2013 19:21
wyjątkowe ,pyszne
iwa643 22.11.2011 06:36
Można wszystko posypać czerwoną słodką papryką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat