Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie warzywne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młodej marchewki 200 gram
miniaturowych kukurydzy w kolb 150 gram
młodej drobnej fasolki 200 gram
cytryny 1/2 sztuki
śmietana do smaku
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Danie warzywne

Zagotowałam wodę. Wszystkie wymienione warzywa umyłam i obrałam. Marchewki pokroiłam na mniejsze porcje. Warzywa wrzuciłam do rondla,zalałam wrzątkiem i posoliłam.Gotowałam 4 minuty na słabiutkim ogniu aby warzywa były kruche potem.Odcedziłam z wody.Skropiłam sokiem z wyciśniętej cytryny.Dodałam sól i pieprz do smaku.Delikatnie wymieszałam.Tak przygotowane danie kładłam na talerzykach z dodatkiem śmietany do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak