Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa w szynce

5.0
(36)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
ćwiartki z kurczaka 2 szt
pieczarki 200 g
curry 1 łyżeczka
majonez 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej
szynka 15 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa w szynce

Ryż ugotować w osolonej wodzie, przestudzić. Mięso ugotować - może być od rosołu. Ostudzić, obrać i drobno pokroić.

Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju.

Wszystko połączyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i curry, dodać majonez. Dokładnie wymieszać.

Sałatkę nakładać w szynkę, zawinąć i spiąć wykałaczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.02.2014 12:20
fajny pomysł na podanie sałatki :)
Iwusia 04.02.2014 22:06
pyszna propozycja
Kuchenka 04.02.2014 19:10
apetycznie :)
Joannasz3190 04.02.2014 18:36
Super danie :)
Magda24 04.02.2014 18:31
takie połączenia lubię
ssylwiaa 04.02.2014 18:19
fajny pomysł ;)
Karolcia12 04.02.2014 18:15
bardzo szybkie do wykonania
Agata3 04.02.2014 17:48
świetny pomysł :)
IwonaDD 04.02.2014 17:46
wspaniała propozycja!
noninka77 04.02.2014 17:46
pomysłowo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak