Sałatka pieczarkowa w szynce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • ćwiartki z kurczaka

    2 szt
  • pieczarki

    200 g
  • curry

    1 łyżeczka
  • majonez

    4 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

  • szynka

    15 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie, przestudzić. Mięso ugotować - może być od rosołu. Ostudzić, obrać i drobno pokroić.

Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju.

Wszystko połączyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i curry, dodać majonez. Dokładnie wymieszać.

Sałatkę nakładać w szynkę, zawinąć i spiąć wykałaczką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 09.02.2014 12:20
fajny pomysł na podanie sałatki :)
Iwusia 04.02.2014 22:06
pyszna propozycja
Kuchenka 04.02.2014 19:10
apetycznie :)
Joannasz3190 04.02.2014 18:36
Super danie :)
Magda24 04.02.2014 18:31
takie połączenia lubię
ssylwiaa 04.02.2014 18:19
fajny pomysł ;)
Karolcia12 04.02.2014 18:15
bardzo szybkie do wykonania
Agata3 04.02.2014 17:48
świetny pomysł :)
IwonaDD 04.02.2014 17:46
wspaniała propozycja!
noninka77 04.02.2014 17:46
pomysłowo:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat