Dzień Dobry TVN: Grillowane pstrągi z kaparami i chrzanem śmietankowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    4 szt.
  • grill ziołowy

    1 op.
  • kapary

    1 łyżka
  • masło

    4 łyżki
  • Chrzan śmietankowy Smak

    1 słoiczek
  • ogóreczki konserwowe

    kilka szt.
  • cytryny

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło wymieszać z kaparami i przyprawą Grill ziołowy Prymat. Osuszone pstrągi nadziać aromatycznym masłem i owinąć folią aluminiową posmarowaną oliwą. Tak przygotowaną rybę grillować z każdej strony po 10 minut. Podawać z chrzanem śmietankowym, cytryną i mini ogóreczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat