Danie makaronowe ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    300 g
  • szpinak mrożony

    500 g
  • pieczarki

    200 g
  • jogurt naturalny

    200 ml
  • czosnek

    3 ząbki
  • zioła prowansalkie Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gdy pieczarki puszczą sok dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem jakieś 20 minut. Doprawiamy pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi.
Dodajemy jogurt i czekamy aż się zagotuje. Makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 21.02.2012 21:10
extra jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat