Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Danie makaronowe ze szpinakiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron
300 g
szpinak mrożony
500 g
pieczarki
200 g
jogurt naturalny
200 ml
czosnek
3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Danie makaronowe ze szpinakiem

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gdy pieczarki puszczą sok dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem jakieś 20 minut. Doprawiamy pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi.
Dodajemy jogurt i czekamy aż się zagotuje. Makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 21.02.2012 21:10
extra jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak