DANIE JEDNOGARNKOWE Z KASZĄ I SCHABEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    torebka
  • schab

    2 plastry
  • papryka

    po kawałku żółtej i zielonej
  • bulion

    250 ml
  • sól i pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • szczypiorek

    garść posiekanego
  • ser żółty starty

    100 g
  • olej

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroję w małą kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich.
Kiedy mięso lekko się zarumieni na patelnię wrzucam paprykę pokrojoną w kostkę i kaszę. Całość zalewam bulionem. Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem około 20-25 minut (2-3 razy przemieszać w trakcie gotowania).
Na koniec dodaję ser żółty i szczypiorek, mieszam i trzymam na ogniu do momentu rozpuszczenia się sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat