Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZOSNKOWY "MAJONEZ".

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej roślinny 4 łyżki
jogurt naturalny 150 gram
przetarty przez praskę czosnek 3 - 4 ząbki
sól, pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat 1 czubata łyżka
ser biały twarogowy 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: CZOSNKOWY "MAJONEZ".

na 2 słoiczki 250 ml

Olej wraz z jogurtem i serkiem miksuję 5-7 minut na pełnych obrotach.
Następnie dodaję musztardę oraz czosnek. Ponownie miksuję około
2 minuty. Na końcu ewentualnie doprawiam do smaku solą i pieprzem.

"Majonez" ten można przechowywać do 2 tygodni w lodówce, w słoiczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 09.07.2013 17:05
skorzystam z przepisu, + bo bez konserwantów
Zdzisław 09.07.2013 16:18
dobry do kanapek zamiast masła
Marta1986 09.07.2013 15:58
ciekawy pomysł
Olga_SK 09.07.2013 15:57
Świetny pomysł! Wykorzystam na pewno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak