Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe szaszłyki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
czosnek 6 zabkow
smietana 18% 1 op
sos sojowy 1 łyzka
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe szaszłyki

Kroki postępowania

1
Szpatułki duże moczyć ok. 30 min w zimnej wodzie.
Filety umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę tej samej wielkości. Oprószyć solą, pieprzem, dodać przyprawę do kurczaka.

Czosnek obrać i pokroić drobno, dodać go do śmietany, wymieszać. Dodać sos sojowy i tymianek a następnie pokrojone mięso, wymieszać, aby z każdej strony mięso było oblane i marynować ok 2 godziny w lodówce pod przykryciem
Krok 1 - Czosnkowe szaszłyki foto
2
Na szpatułki nałożyć kawałki mięsa.
Krok 2 - Czosnkowe szaszłyki foto
3
Grillować na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym, aż mięso będzie miękkie i rumiane z każdej strony
Krok 3 - Czosnkowe szaszłyki foto
4
Podawac do obiadu z ryzem i ogórkiem
Krok 4 - Czosnkowe szaszłyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 05.02.2015 16:20
smaczna marynata
w mojej kuchni 05.02.2015 15:15
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak