Czosnkowe szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    500 g
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • czosnek

    6 zabkow
  • smietana 18%

    1 op
  • sos sojowy

    1 łyzka
  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czosnkowe szaszłyki foto
Szpatułki duże moczyć ok. 30 min w zimnej wodzie.
Filety umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę tej samej wielkości. Oprószyć solą, pieprzem, dodać przyprawę do kurczaka.

Czosnek obrać i pokroić drobno, dodać go do śmietany, wymieszać. Dodać sos sojowy i tymianek a następnie pokrojone mięso, wymieszać, aby z każdej strony mięso było oblane i marynować ok 2 godziny w lodówce pod przykryciem
Krok 2 - Czosnkowe szaszłyki foto
Na szpatułki nałożyć kawałki mięsa.
Krok 3 - Czosnkowe szaszłyki foto
Grillować na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym, aż mięso będzie miękkie i rumiane z każdej strony
Krok 4 - Czosnkowe szaszłyki foto
Podawac do obiadu z ryzem i ogórkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 05.02.2015 16:20
smaczna marynata
w mojej kuchni 05.02.2015 15:15
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat