Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe podudzia pieczone Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 szt
ząbek czosnku 4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe podudzia pieczone Zewy


Podudzia umyć i osuszyć.
Czosnek obrać, pokroić na cienkie plasterki.
Podudzia oprószyć solą, pieprzem i papryką.
Na dnie naczynia ułożyć część czosnku, ułożyć podudzia i posypać resztą czosnku.
Naczynie szczelnie zakryć i wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Po tym czasie wyjąć naczynie z lodówki, podudzia oczyścić z czosnku i ułożyć drób na blasze do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.
Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak