Czosnkowa sałatka z czerwonej fasoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • PUSZKA CZERWONEJ FASOLI

    240 g bez zalewy
  • 2 ząbki czosnku

  • tartego żółtego sera gouda

    pół szklanki
  • płaska łyżeczka czosnku granul

  • majonez

  • świeży koperek lub natka pietr

  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie jest banalnie proste, bo należy tylko wyjąć fasolę z zalewy, dodac do niej żółty ser, starty na tarce o grubych oczkach, dodać też łyżkę majonezu, granulowany czosnek, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać bardzo dokładnie i schłodzić przed podaniem. Sałatka mimo swej prostoty robi furorę na każdej rodzinnej imprezie lub na grillu z przyjaciółmi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 12.12.2013 10:55
ciekawe smaki
Ela_K 12.12.2013 09:23
znakomita sałatka
Paolcia 12.12.2013 09:19
bajecznie wygląda :)
kriko 12.12.2013 09:15
wyglada smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat