Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 sztuk
cytryna 32 plastry
sok z połowy cytryny 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 50 ml
koperek 1/2 pęczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru

Kroki postępowania

1
Pstrągi wypatroszyć, dokładnie umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny. Czosnek zetrzeć na drobnych oczkach. Ryby natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem ziołowym oraz czosnkiem (również w środku).
Krok 1 - Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru foto
2
Koper posiekać. Włożyć do środka ryb. Po 2 plastry cytryny włożyć po środka ryby i po 2 z obu stron na zewnątrz. Resztę cytryny zostawić do podania z gotową rybką.
Krok 2 - Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru foto
3
Folię aluminiową natrzeć oliwą i każdą rybkę osobno zawinąć w folię. Odstawić na noc do lodówki. Gotować w parowarze do miękkości.
Krok 3 - Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru foto
4
Podawać z plastrami cytryny.
Krok 4 - Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 21.05.2013 08:43
Świetna rybka:)
IlonaAlbertos 18.05.2013 21:15
Uwielbiam pstrąga.
Ewelina38 14.03.2013 10:15
uwielbiam taką rybkę :P)
ben-ka 13.03.2013 08:31
rybka z parowaru...dietetyczna , smakowita:)
Katarzyna/kate1980 09.03.2013 20:49
uwielbiam pstrąga
Bernadeta 08.03.2013 12:53
pyszny ten pstrąg,
Ewa6274879 05.03.2013 23:39
uwielbiam ryby - zdrowo i smacznie :)
Krystyna32 04.03.2013 16:26
pyszna rybka
Katarzyna34 04.03.2013 14:13
Podoba mi się ten sposób przygotowania pstrąga Na pewno wypróbuje
Poison1988 03.03.2013 11:16
wygląda super :) mam zamiar dzisiaj robić pstrąga ale z piekarnika :) następnym razem spróbuję w ten sposób bo aż ślinka leci :)
Mysiunia 02.03.2013 14:16
bardzo mi się podoba Twój sposób przyrządzenia rybki :)
mela25 02.03.2013 07:16
super rybka
Alex_M 01.03.2013 22:04
fajna rybka :)
MAR3STA 01.03.2013 19:36
bardzo apetyczna rybka
caralajna 01.03.2013 09:23
zdrowa i smaczna rybka
Janina 01.03.2013 08:47
Bardzo smacze
msmors 01.03.2013 08:46
Ciekawe dane - warto przetestować
miroslawa 01.03.2013 06:06
pyszna rybka, super
w mojej kuchni 01.03.2013 00:20
dobry pomysł z parowarem, pstrąg jest na pewno delikatny i smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak