Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    4 sztuk
  • cytryna

    32 plastry
  • sok z połowy cytryny

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    50 ml
  • koperek

    1/2 pęczka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru foto
Pstrągi wypatroszyć, dokładnie umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny. Czosnek zetrzeć na drobnych oczkach. Ryby natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem ziołowym oraz czosnkiem (również w środku).
Krok 2 - Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru foto
Koper posiekać. Włożyć do środka ryb. Po 2 plastry cytryny włożyć po środka ryby i po 2 z obu stron na zewnątrz. Resztę cytryny zostawić do podania z gotową rybką.
Krok 3 - Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru foto
Folię aluminiową natrzeć oliwą i każdą rybkę osobno zawinąć w folię. Odstawić na noc do lodówki. Gotować w parowarze do miękkości.
Krok 4 - Czonkowo-cytrynowy pstrąg z parowaru foto
Podawać z plastrami cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
junox 21.05.2013 08:43
Świetna rybka:)
IlonaAlbertos 18.05.2013 21:15
Uwielbiam pstrąga.
Ewelina38 14.03.2013 10:15
uwielbiam taką rybkę :P)
ben-ka 13.03.2013 08:31
rybka z parowaru...dietetyczna , smakowita:)
Katarzyna/kate1980 09.03.2013 20:49
uwielbiam pstrąga
Bernadeta 08.03.2013 12:53
pyszny ten pstrąg,
Ewa6274879 05.03.2013 23:39
uwielbiam ryby - zdrowo i smacznie :)
Krystyna32 04.03.2013 16:26
pyszna rybka
Katarzyna34 04.03.2013 14:13
Podoba mi się ten sposób przygotowania pstrąga Na pewno wypróbuje
Poison1988 03.03.2013 11:16
wygląda super :) mam zamiar dzisiaj robić pstrąga ale z piekarnika :) następnym razem spróbuję w ten sposób bo aż ślinka leci :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat