Czeska kulajda z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lyzka smalcu

  • łyżka mąki

  • rosół

    1 litr
  • kminek

  • ziemniaki

    6 szt
  • śmietana 12%

    1/2 szkl
  • Koperek suszony Prymat

  • łyżka octu 6%

  • sól

  • jajko

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze smalcu i maki zrób w garnku jasna zasmazkę.Zalej ciepłym rosołem , dokładnie wymieszaj by nie było grudek. dadaj sól i kminek do smaku, zagotuj. Do gotującego sie wywaru wrzuć obrane i umyte pokrojone w kosteczkę ziemniaki, gotuj az zmieknie.dodaj smietane, koperek, wbij jajka i stale mieszając gotuj jeszcze kilka minut.Przypraw do smaku octem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 11.03.2014 11:00
A gdzie grzyby? Kulajda bez grzybów?
Baska Kaska 15.10.2010 15:16
oryginalne
Jolanta40 12.10.2010 08:07
taka mała bomba kaloryczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat