czerwony barszczyk z kartonika

czerwony barszczyk z kartonika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1/2 kg
  • masło

    2 łyżki
  • jogurt

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • Goździki całe Prymat

  • cukier

  • sól

  • sok z cytryny

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    3 ziarenka
  • barszcz czerwony

    1 w kartonie
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania czerwony barszczyk z kartonika

na roztopionym maśle przesmażam kawałki jabłek. Kiedy puszczą sok dodaję listek laurowy, gożdzik, ziele angielskie i pieprz. Jabłka duszę około 10 minut, a potem miksuję. Do papki jabłkowej wlewam barszcz z kartonu i go zagotowuję. Zakwaszam barszcz sokiem z cytryny, dodaję pieprz, szczyptę soli i cukru. Gotowy barszczyk na talerzu ozdabiam kleksem zrobionym ze zmieszanej śmietany i jogurtu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 14.08.2012 17:43
mniam
sznycel 13.08.2012 17:53
nie jest pyszny jak domowy barszcz, ale szybko się robi i dzięki przyprawom Prymat dobrze smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat