Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszczyk

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
wedzona kość 1 sztuka
ziele angielskie 2 ziarna
czosnek 1 ząbek
pieprz 2 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszczyk

Na wędzonej kostce gotujemy wywar do którego dodajemy buraki i przyprawy. Kiedy buraki będą miękkie odcedzamy nasz barszczyk i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Można podawać z jajkiem lub ziemniaczkami. Taki barszczyk gotuje się naprawdę szybko a smak o niebo lepszy niż barszczyk gotowany na kupnym ekstrakcie z buraków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 19.01.2014 17:48
mniam pysznosci
Angelika10 09.12.2013 23:51
pycha barszczyk
Milka100 29.11.2013 14:27
jaki apetyczny barszczyk
jozefinach 29.11.2013 10:02
Uwielbiam barszcz domowej roboty.
w mojej kuchni 28.11.2013 21:51
i taki jest na szybko dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak