Czerwone leczo z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    7
  • cukinia

    2
  • cebula

    2
  • pomidory

    3
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mięso mielone

    250 g
  • boczek

    150 g
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czerwone leczo z cukinią foto
Paprykę dokładnie obieramy i kroimy w drobną kostkę, podobnie postępujemy z cebulą i cukinią. Wszystko smażymy chwilę na oleju, a następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa będą prawię miękkie. W połowie duszenia dodajemy pomidory sparzone i pokrojone w kostkę.
Krok 2 - Czerwone leczo z cukinią foto
W między czasie na patelni podsmażamy mięso mielone z wegetą. Boczek kroimy w kostkę lub cienki plasterki i podsmażamy na tłuszczu po mięsie. Dodajemy wszystko do duszonych warzyw, dusimy jeszcze chwilkę, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku przyprawami, dodajemy również koncentratu pomidorowy.
Krok 3 - Czerwone leczo z cukinią foto
Najlepiej smakuje z ryżem lub świeżym pieczywem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malina 30.08.2013 10:30
dobre leczo
malaczarna23 29.12.2012 14:02
uwielbiam leczo:)
Paweł29 19.09.2012 20:55
Pycha.
goofy9 13.09.2012 22:07
wygląda apetycznie
PaniMISIOWA 19.08.2012 10:59
z ryżem jeszcze nie podawałam, dobry pomysł
Stenka 14.08.2012 08:27
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat