Czerwone carry z kurczakiem

Czerwone carry z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • ryż

    3/4 szklanki
  • czerwona pasta carry

  • dymki ze szczypiorkiem

  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • pędy bambusa

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czerwone carry z kurczakiem

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na kawałki nacieramy 2 łyżkami pasty carry i odstawiamy na godzinę. Ryż gotujemy ( ja gotuję na parze, od czasu do czasu mieszając aby był kleisty). Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy 2 łyżki pasty carry, podsmażamy chwilkę aby puściła aromat i dodajemy kurczaka. Smażymy ok. 5 minut cały czas mieszając, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pędy bambusa, dymkę, mieszamy i chwilę smażymy. Wlewamy mleczko kokosowe i dusimy ok. 10 min. Podajemy w miseczce z ugotowanym ryżem i posypujemy szczypiorkiem z cebulki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

gusia1000 07.07.2013 19:12
Smaczny obiad.
Izabela77 18.06.2013 18:03
Pastę carry kupiłam w Lidlu gdy był tydzień Azjatycki, była czerwona, żółta i zielona, każda miała inny poziom ostrości
Janina 18.06.2013 11:32
Takiego jeszcze nie robiłam
msmors 18.06.2013 10:40
pyszny obiadek
iza0823 18.06.2013 10:20
uwielbiam curry
Rafał10 17.06.2013 22:39
Uwielbiam curry! Twoje wygląda wyśmienicie :)
Cranberry 17.06.2013 22:05
nie spotkałam się jeszcze z pastą carry gdzie to można dostać?:)
Pomocnik 17.06.2013 21:35
bardzo fajny pomysł
meg1984 17.06.2013 20:18
dobry obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat