Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone buraczki z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
jabłka 2 szt
śmietana 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone buraczki z jabłkiem

Buraczki dokładnie myjemy, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę i chłodzimy.

Następnie obieramy razem z jabłkami. Wszystko ścieramy na tarce o grubych oczkach. łączymy ze sobą.

Dodajemy sok z cytryny, cukier i śmietanę. Dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 14.12.2016 08:46
lubię buraczki ale osobiście wolę bez śmietany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak