Czerwona zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowy ryby

    3
  • filety z morskiej ryby

    2
  • włoszczyzna

  • cebule

    2
  • żółtka papryka

  • PUSZKA POMIDORÓW

  • oregano

  • bazylia

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na głowach ryb i obranej włoszczyźnie ugotować wywar, doprawić solą, pieprzem i liściem laurowym, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać umyte, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w paski papryki, podsmażyć nieco, aby papryka zmiękła, dodać pomidory z puszki, doprawić słodką i ostrą papryką oraz dużą ilością bazylii i oregano, dusić kwadrans, następnie dodać wszystko do wywaru, filety z ryby pociąć na drobne kawałki, dodać do zupy i gotować dopóki ryba się nie ugotuje, pamiętać jednak, że nie może się ona rozpaść na kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TEtalicha 06.08.2012 08:14
jeszcze nigdy nie robiłam zupy rybnej
krystyna24 15.09.2011 23:15
fajna
Goya 10.05.2011 19:01
mniam
aacaac 03.05.2011 07:29
ciekawe
Zoso 29.03.2011 21:28
smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat