Czerwona zupa rybna

Czerwona zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowy ryby

    3
  • filety z morskiej ryby

    2
  • włoszczyzna

  • cebule

    2
  • żółtka papryka

  • PUSZKA POMIDORÓW

  • oregano

  • bazylia

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czerwona zupa rybna

Na głowach ryb i obranej włoszczyźnie ugotować wywar, doprawić solą, pieprzem i liściem laurowym, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać umyte, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w paski papryki, podsmażyć nieco, aby papryka zmiękła, dodać pomidory z puszki, doprawić słodką i ostrą papryką oraz dużą ilością bazylii i oregano, dusić kwadrans, następnie dodać wszystko do wywaru, filety z ryby pociąć na drobne kawałki, dodać do zupy i gotować dopóki ryba się nie ugotuje, pamiętać jednak, że nie może się ona rozpaść na kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

TEtalicha 06.08.2012 08:14
jeszcze nigdy nie robiłam zupy rybnej
krystyna24 15.09.2011 23:15
fajna
Goya 10.05.2011 19:01
mniam
aacaac 03.05.2011 07:29
ciekawe
Zoso 29.03.2011 21:28
smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat