Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZerwona zupa póżnego lata

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1,5 kg
papryka 0,5 kg
sól
pieprz
ziele ang
rosół z kury 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: CZerwona zupa póżnego lata

Pomidory zalewamy wrzątkiem a potem obieramy ze skórki. Obrane pomidory kroimy w kostkę i wrzucamy do buliony z kury. paprykę myjemy (mozna obrać ze skórki), kroimy w kostkę i wrzucamy do bulionu. Gotujemy wszystko ok 10-15 min a następnie blendujemy przy pomocy blendera ręcznego. Zupę doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak