Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZERWONA KAPUSTA Z WINOGRONAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

winogrona 0,3 kg.
kapusta czerwona 1 sztuka
wino czerwone wytrawne - -
mąka 40 g.
tłuszcz - -
pieprz - do smaku
cukier - do smaku
sok z cytryny - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: CZERWONA KAPUSTA Z WINOGRONAMI

Kapustę cienko poszatkować, przełożyć na patelnię, skropić winem, dodać tłuszcz, przykryć i dusić na małym ogniu często mieszając. Winogrona przekroić na pół, dodać do kapusty. Na drugiej patelni rozgrzać tłuszcz, wymieszać z mąką, zasmażyć, połączyć z całością. Wymieszać. Chwilę dusić pod przykryciem.

Doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 24.01.2014 17:25
nie jadłam takiej jeszcze
maciek7 05.07.2012 22:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak