CZERWONA KAPUSTA Z WINOGRONAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winogrona

    0,3 kg.
  • kapusta czerwona

    1 sztuka
  • wino czerwone wytrawne

    - -
  • mąka

    40 g.
  • tłuszcz

    - -
  • pieprz

    - do smaku
  • cukier

    - do smaku
  • sok z cytryny

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę cienko poszatkować, przełożyć na patelnię, skropić winem, dodać tłuszcz, przykryć i dusić na małym ogniu często mieszając. Winogrona przekroić na pół, dodać do kapusty. Na drugiej patelni rozgrzać tłuszcz, wymieszać z mąką, zasmażyć, połączyć z całością. Wymieszać. Chwilę dusić pod przykryciem.

Doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 24.01.2014 17:25
nie jadłam takiej jeszcze
maciek7 05.07.2012 22:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat