Czerwona kapusta z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • rodzynki

    1/2 szklanki
  • rozmaryn

    3 gałązki
  • sól morska

  • pieprz biały Prymat

  • konfitura żurawinowa

    1/2 słoika
  • wino czerwone

    1 szklanka
  • kapusta czerwona

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną kroimy bardzo cieniutko , szatkujemy. Na patelnie wlewamy wino dodajemy kilka gałązek rozmarynu i gotujemy. Po ok 6 min dodajemy rodzynki i dalej gotujemy. Dodajemy poszatkowana kapustę - mieszamy i gotujemy do miękkości. Można troszkę podlać bulionem . Następnie kiedy kapusta robi się miękka dodajemy dżem z żurawiny - mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy masło mieszamy i chwilkę gotujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 08.10.2013 08:14
fajne polaczenie
gosia1988 06.10.2013 13:21
lubię taką
Jadwiga/Jaga85 06.10.2013 12:28
Pyszny dodatek do obiadu!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat