Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z rodzynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
rodzynki 1/2 szklanki
rozmaryn 3 gałązki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
konfitura żurawinowa 1/2 słoika
wino czerwone 1 szklanka
kapusta czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z rodzynkami

Kapustę czerwoną kroimy bardzo cieniutko , szatkujemy. Na patelnie wlewamy wino dodajemy kilka gałązek rozmarynu i gotujemy. Po ok 6 min dodajemy rodzynki i dalej gotujemy. Dodajemy poszatkowana kapustę - mieszamy i gotujemy do miękkości. Można troszkę podlać bulionem . Następnie kiedy kapusta robi się miękka dodajemy dżem z żurawiny - mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy masło mieszamy i chwilkę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 08.10.2013 08:14
fajne polaczenie
gosia1988 06.10.2013 13:21
lubię taką
Jadwiga/Jaga85 06.10.2013 12:28
Pyszny dodatek do obiadu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak