Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 główka
boczek wędzony 20 dkg
grzyby suszone 2 dkg
olej 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ocet winny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem

Kroki postępowania

1
Grzyby wymoczyć przez kilka godzin w ciepłej wodzie.
Krok 1 - Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem foto
2
Kapustę drobno poszatkować, posolić. Zalać wodą, gotować na wolnym ogniu.

Grzyby poddusić i dodać do kapusty. Dusić razem.
Krok 2 - Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem foto
3
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć dodać do kapusty. Dusić razem do miękkości.
Krok 3 - Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem foto
4
Kiedy wszystko będzie miękkie ze smalcu, mąki i wody przygotować zasmażkę.

Krok 4 - Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem foto
5
Dodać do kapusty i wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i octem.
Krok 5 - Czerwona kapusta z grzybami i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.12.2016 10:43
fajny dodatek do II dania :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak