Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapusta z cebulą i oliwą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
kapusta czerwona 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta z cebulą i oliwą

Kroki postępowania

1
Kapustę czerwoną obrać z wierzchnich liści i zetrzeć na tarce o drobnych łezkach.
Krok 1 - czerwona kapusta z cebulą i oliwą foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Dodać oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem - wymieszać.
Krok 2 - czerwona kapusta z cebulą i oliwą foto
3
Surówkę wyłożyć na półmisek, posypać drobno pokrojoną natką pietruszki. Podawać do obiadu - smacznego :))
Krok 3 - czerwona kapusta z cebulą i oliwą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 28.02.2013 21:37
Uwielbiam taką kapustkę w sam raz do mięska :)
RenataZ-et 19.02.2013 21:58
super dodatek do obiadu
pajbek 06.12.2012 09:45
Pyszna do mięska i nie tylko :-)
Magda24 05.12.2012 16:36
smaczna
Monika58 03.12.2012 20:47
pyszna
Poison1988 02.12.2012 22:20
też dziś robiłam czerwoną tylko nieco inaczej :)
gosia56 02.12.2012 20:09
bardzo lubie kapuste czerwona.
Mati3 02.12.2012 19:34
fajna
jolanta19 02.12.2012 19:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak