Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z cebulą i jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 kg
jabłko kwaśne 1 szt
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z cebulą i jabłkami

Oczyszczoną kapustę poszatkować. Do rondla wlać olej, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać poszatkowaną kapustę, wlać 2-3 łyżki wody i dusić pod przykryciem. Gdy kapusta będzie pół miękka dodać obrane i utarte na tarce o dużych oczkach jabłko, sól, pieprz, dusić do miękkości. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 09.11.2012 10:07
ale smaczne
Katarzyna/kate1980 07.11.2012 23:01
uwielbiam takie połączenia
romanrafal
romanrafal 07.11.2012 10:47
bardzo dobra
jozefinach 06.11.2012 09:03
Uwielbiam czerwoną kapustę.
Iwka 06.11.2012 07:46
bardzo lubię modrą kapustę
caralajna 06.11.2012 07:20
lubię taką :)
Beata61 06.11.2012 07:16
robię podobnie :)
pajbek 06.11.2012 00:37
Świetny dodatek do mięska :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak