CZERWONA KAPUSTA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 główka czerwonej kapusty

  • 2 cebule

  • 20-30dag wędzonego boczku

  • cytryna

  • kwasek cytrynowy

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

KAPUSTĘ POSZATKOWAĆ,UGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE Z DODATKIEM ODROBINY KWASKU CYTRYNOWEGO,ODLAĆ WODĘ I SKROPIĆ SOKIEM Z CYTRYNY.BOCZEK POKROIĆ W BARDZO DROBNĄ KOSTKĘ I SMAŻYĆ NA PATELNI.GDY BĘDZIE PODSMAŻONY,DODAĆ DROBNO POKROJONĄ CEBULĘ I DALEJ RAZEM SMAŻYĆ.DODAĆ DO KAPUSTY,DOBRZE WYMIESZAĆ.DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM I CUKREM DO SMAKU.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat