Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
boczek wędzony
150 g -
kiełbasa wiejska
100 g -
cebula biała
2 sztuki -
czosnek
2 ząbki -
koncentrat pomidorowy
190 g -
olej
-
woda letnia
0,5 l -
Majeranek suszony Prymat
-
sól
-
wędlina
200 g -
fasola
450 g -
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Czerwona fasolka w sosie pomidorowym z wędlinami.
Kroki postępowania
W międzyczasie jak fasola się gotowała pokroiłam cebulę i wędliny w kostkę,a czosnek drobno posiekałam.Na patelni rozgrzałam olej i wrzuciłam do niego cebulę z czosnkiem.Po chwili,jak cebula z czosnkiem się nieco zeszkliły dodałam do nich wędliny.Wszystko podsmażałam przez jakiś czas aż do zrumienienia na niedużym płomieniu od czasu do czasu mieszając.
Potrawa jest bardzo sycąca,wystarczy nieduża miseczka,aby się najeść,zaspokoić głód.Danie jest też rozgrzewające,to naprawdę dobra propozycja na wartościowy,solidny obiad w chłodny,jesienny dzień.
Komentarze (5)