Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona fasola z pieczarkami i parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki kilka sztuk
cebula 1/2 sztuki
parówki 1 sztuka
olej do smażenia 2 łyżki
fasola czerwona z puszki 4 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sos pomidorowy 1/4 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona fasola z pieczarkami i parówkami

Kroki postępowania

1
Rozgrzać na patelni niewielką ilość oleju. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki i dodać na patelnię. Cebulę obrać, pokroić w piórka i dodać do pieczarek. Smażyć kilka minut.
Krok 1 - Czerwona fasola z pieczarkami i parówkami foto
2
Parówkę pokroić w plasterki, dodać na patelnię. Wszystko smażyć około 10 minut.
Krok 2 - Czerwona fasola z pieczarkami i parówkami foto
3
Fasolę odcedzić z zalewy, przelać bieżącą wodą, odsączyć i dodać na patelnię.
Krok 3 - Czerwona fasola z pieczarkami i parówkami foto
4
Dodać sos pomidorowy, zioła i przyprawy. Smażyć jeszcze przez kilka minut. Podawać na ciepło z pieczywem.
Krok 4 - Czerwona fasola z pieczarkami i parówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak