Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerniak w tradycyjnej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka
sól
olej do smażenia
ryba 3 (czarniak)

Przepis i sposób przygotowania na: Czerniak w tradycyjnej panierce

Kroki postępowania

1
Rybkę odsączamy z nadmiaru wody przy pomocy ręczników papierowych i dzielimy na mniejsze kawałki, solimy.
Krok 1 - Czerniak w tradycyjnej panierce foto
2
Na jednym talerzu przygotowujemy roztrzepane z solą czosnkiem jajko,
Krok 2 - Czerniak w tradycyjnej panierce foto
3
a na drugim talerzu przygotowujemy mąkę, Rybkę obtaczamy na przemian w jajku a następnie w mące.
Krok 3 - Czerniak w tradycyjnej panierce foto
4
Na patelni rozgrzewamy dość mocno olej na którym smażymy rybkę na złoty kolor z dwóch stron - odwracamy dwukrotnie na każdą stronę aby ładnie się zarumieniła.
Krok 4 - Czerniak w tradycyjnej panierce foto
5
Rybkę podajemy na gorąco np z ziemniakami i warzywkami.
Krok 5 - Czerniak w tradycyjnej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.12.2013 14:22
lubię taką rybę :)
Konczi 09.05.2013 18:58
zgadzam się, błąd w piśmie ... ma być CZARNIAK
09.05.2013 07:37
Czerniak to nowotwór! A dorsz atlantycki, to czarniak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak