czereśniowa z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    500 gram
  • woda

    1 litr
  • sól

    1 szczypta
  • makaron

    300 gram
  • cukier drobny

    100 gram
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • mleko 3,2%

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie.Czereśnie należy umyć i pozbyć się pestek. Wodę doprowadzić do wrzenia, a potem dodać do niej czereśnie. Następnie pogotować chwile na wolnym ogniu, ja gotuje do 15 minut, chodzi głównie o to żeby ,,był kolor''. Dodać cukier i wymieszać.pod koniec ciągle gotujących się czereśni należy dodać mleko rozrobione z mąką ziemniaczana, pogotować z 5 minut jeszcze.Do czereśni trzeba dodać makaron i wymieszać. Zupe można podawać i na gorąco i na zimno. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 12.01.2014 19:16
pyszna,bardzo lubię
ana00 06.07.2013 15:03
z samymi czereśniami jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat