Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czereśniowa z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 500 gram
woda 1 litr
sól 1 szczypta
makaron 300 gram
cukier drobny 100 gram
mąka ziemniaczna 1 łyżka
mleko 3,2% 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: czereśniowa z makaronem

Makaron ugotować w osolonej wodzie.Czereśnie należy umyć i pozbyć się pestek. Wodę doprowadzić do wrzenia, a potem dodać do niej czereśnie. Następnie pogotować chwile na wolnym ogniu, ja gotuje do 15 minut, chodzi głównie o to żeby ,,był kolor''. Dodać cukier i wymieszać.pod koniec ciągle gotujących się czereśni należy dodać mleko rozrobione z mąką ziemniaczana, pogotować z 5 minut jeszcze.Do czereśni trzeba dodać makaron i wymieszać. Zupe można podawać i na gorąco i na zimno. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 12.01.2014 19:16
pyszna,bardzo lubię
ana00 06.07.2013 15:03
z samymi czereśniami jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak