Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie w galaretce

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 50 dag
porzeczki 1/2 szkl
woda 2,5 szkl
cukier 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie w galaretce

Żelatynę namoczyć z 1/2 szklanki wody. Porzeczki umyć i przetrzeć przez plastikowe sito. Z wody i cukru ugotowac syrop i dodać do niego przecier porzeczkowy i krótko w nim obgotować czereśnie.
Ugotowane czereśnie wyjąc i wyporcjować do szklanych salaterek. Do pozostałego syropu dodać napęczniałą żelatynę i razem zagotować. Owoce zalać płynną galaretką i pozostawić do schłodzenia. Galaretkę udekorować bitą śmietaną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak