Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
CIASTO CZEKOLADOWE
-
mąka pszenna
1 szkl -
cukier
1/2 szkl -
kakao
1/2 szkl -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
jajko
4 szt -
olej rzepakowy
1/2 szkl -
mleko
1/2 szkl
MASA Z KIWI
-
kiwi
500 g (ok 8szt) -
cukier
1/4 szkl -
woda
2 szkl -
budyń śmietankowy
1 op -
galaretka kiwi
2 op
KREM ŚMIETANKOWY
-
śmietana kremowa 30%
1 1/2 szkl -
galaretka kiwi
1 op -
woda
1 szkl -
dekoracja
maczek mango
Przepis i sposób przygotowania Czekoladowy torcik z kiwi
Kroki postępowania



Kiwi, obrać, pokroić w kostkę i włożyć do garnka zasypując cukrem. Wlać pół szklanki wody i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Zmiksować kiwi blenderem, wlać budyń rozpuszczony w pół szklanki wody i zagotować. Zdjąć z ognia i mieszając wlewać galaretki, aż wszystko się połączy.



Smacznego :)
Komentarze (39)
Załaduj więcej komentarzy (29)