Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowy sernik na zimnio

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 tabliczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 łyżeczek
Biszkopty
galaretka 1 szt.
serek homogenizowany 800 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowy sernik na zimnio

żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. serki nie mogą być prosto z lodówki, najlepiej gdy są w temperaturze pokojowej. rozpuszczoną czekoladę wymieszać z serkami, do masy dodać ostudzoną zelatynę, dobrze wymieszać. spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. masę wylać na biszkopty, wstawić do lodówki. dowolną galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody, tężejącą wylać na stężoną masę czekoladową.
uwaga!! czekolada musi być dobra, firmowa, te tanie nie rozpuszczają się.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 24.07.2012 12:51
pyszny sernik
Mati13 24.07.2012 12:11
wygląda bosko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak