Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy jeżyk

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
kakao 2 łyżki
olej 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kwaśne mleko 1 szklanka( niepełna)
śmietana 18 proc 2 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy jeżyk

Jaja ubić z cukrem na puszysto dodać do nich olej ,kwaśne mleko ,śmietanę i mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gotowe ciasto przełożyć do prostokątnej blaszki(21x30)wyrównać wierzch.
Jabłka obrać przekroić na cztery części wyciąć gniazda nasienne i każdy kawałek pokroić w plasterki(podłużne).Plasterki jabłek powciskać w ciasto równymi rzędami.
Piec w 180C do tzw. Suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.11.2015 17:54
smaczne ciasto
Renata9 29.11.2015 16:15
Pyszne ciacho :-)
pajbek 29.11.2015 14:56
pyszne :-)
mysza75 29.11.2015 14:39
smaczne ciasto do kawy
Benita 29.11.2015 14:09
fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak