Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-migdałowa mrożona kawowa pokusa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
likier amaretto 3 łyżeczki
mleko 200 mililitrów
lód 3 kostki
lody czekoladowe 1 gałka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-migdałowa mrożona kawowa pokusa

W blenderze z funkcją kruszenia lodu umieścić po kolei wszystkie składniki.

Całość zmiksować około pół minuty na najwyższych obrotach i przelać do wysokiej szklanki.

Kawę udekorować bitą śmietaną i zwieńczyć wiórkami z czekolady i mielonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 14.11.2014 15:41
prawdziwa pokusa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak