Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-bananowa pianka
Galaretka czekoladowa - W garnku wymieszać i podgrzać: wodę, śmietanę, cukier i kakao, gotować 8 minut, a następnie dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Wylać tężęjącą galaretkę na spód z biszkoptów i wstawić do lodówki, aby stężała.
Pianka bananowa - 4 banany obrać i utrzeć blenderem, wymieszać z sokiem Leonkiem bananowym. Ubić śmietanę. Żelatynę namoczyć w łyżce zimnej wody i pozostawić do napęcznienia. Rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodać do masy bananowej. Masę bananową powoli dodawać do śmietany, wymieszać i wylać na tęgą czekoladową galaretkę na blasze. Wstawić do lodówki do stężenia pianki.
Po stężeniu pianki bananowej 2 banany pokroić w plasterki i ułożyć na piance - wyporcjować mniej więcej na środek każdej kostki deseru.