Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo migdałowe kulki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada biała 1 tabliczka
herbatniki 3 paczki
płatki migdałowe
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo migdałowe kulki

Kroki postępowania

1
Białą czekoladę rozpuścić z mlekiem na parze. Nie czekać aż czekolada wystygnie.
Krok 1 - Czekoladowo migdałowe kulki foto
2
Herbatniki drobno pokruszyć i dodać do białej czekolady. Zostawić na kilka minut jak masa zacznie robić się gęsta bo czekolada zacznie zastygać formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać je w płatkach migdałowych delikatnie dociskając aby płatki nie odpadały.
Krok 2 - Czekoladowo migdałowe kulki foto
3
Można również obtoczyć w wiórkach kokosowych i polać gorzką czekoladą.
Krok 3 - Czekoladowo migdałowe kulki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zielonamorelka 30.04.2013 21:42
oooo tak to będzie pycha
Megg 30.04.2013 21:31
rewelacyjny, pyszny przepis :)
Olga_SK 30.04.2013 21:05
wyglądają jak pralinki z najlepszej bombonierki :)
Andrzej8 30.04.2013 20:56
szybki i smaczne
Renata9 30.04.2013 20:45
smaczne kuleczki
Katarzyna34 30.04.2013 20:38
przepysznie wygląda
gosia56 30.04.2013 20:15
pyszne i szybkie
eMMe 30.04.2013 20:08
Świetny przepis! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak