Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-kokosowe babeczki z mleka skondensowanego (bez mąki)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mleko skondensowane 125 gram
mleko kokosowe 1/4 szklanki
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki

Porada

Babeczki są przeeepyszne, a ich zapach po prostu... obłędny. Uwierzcie, że nie sposób się oprzeć takiemu wilgotnemu i aromatycznemu ciastku, więc od razu Wam radzę - proporcje zwiększcie kilkakrotnie!

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-kokosowe babeczki z mleka skondensowanego (bez mąki)

Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować.
(Masa będzie dość rzadka, ale taka musi być.)
Formę do muffinek wypełnić ciastem (do 3/4 pojemności wgłębień).
(Ja piekłam ciastka dodatkowo w silikonowych foremkach, gdyż papierowe papilotki nie sprawdzą się - masa jest zbyt płynna.)
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 35-40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni.
Ciastka wyjąć z blachy dopiero po ostygnięciu.
(Babeczki można posypać cukrem pudrem, udekorować bitą śmietaną, lukrem lub dowolną polewą.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:42
Babeczki na medal.
Róża1 27.09.2017 00:04
fajny przepis !!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak