czekoladowe zawijańce

czekoladowe zawijańce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • nutella

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania czekoladowe zawijańce

Ciasto francuskie rozwijamy, całą powierzchnię ciasta smarujemy nutellą.Posmarowane ciasto zwijamy ( po dłuższym boku) w roladę i kroimy w plastry ok. 1 cm. Układamy na blaszce i smarujemy rozbełtanym jajkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. pieczemy 20 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

wiola28a 30.11.2012 15:18
muszę koniecznie spróbować
wiola28a 30.11.2012 15:18
muszę koniecznie spróbować
magduś83 20.10.2012 15:35
super ciastka :)
Chojłówna 09.10.2012 16:37
bardzo lubię takie zawijańce
sara1 07.10.2012 11:01
fajniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat