Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe wafle

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier 1 szkl
kakao 4 łyżki
mleko 3 łyżki
mleko w proszku 1/2 szkl
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe wafle

Margarynę rozpuścić w rondelku wraz z mlekiem. Dodać cukier i ciągle mieszać aż się rozpuści. Gdy cukier się rozpuści zmniejszyć ogień na bardzo mały i dodać kakao, ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Na koniec wsypać mleko w proszku bardzo intensywnie mieszając aby nie powstały grudki. Gdy masa zgęstnieje odstawić ją na bok, przygotować wafle i smarować wafle, przykrywając kolejnymi, aż do wyczerpania składników. Wafle mocno do siebie dociskać. Schłodzić w lodówce, a po paru godzinach wafla pokroić na małe ukośne kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.05.2014 23:25
Też takie robię.
Dorian 22.02.2014 19:21
pyszne wafle
ppaulina 18.09.2013 18:22
pycha wafelki
Magda24 18.09.2013 10:02
lubię takie domowe wafelki
Olga_SK 18.09.2013 09:23
Mniam! Smak dzieciństwa :D Uwielbiam!
Mniam 18.09.2013 08:17
Najczęściej robię właśnie takie andruty. Proponuję wymieszać mleko w proszku z kakao i przesiać przez sito, wtedy na pewno nie będzie grudek.
Czarnula87 18.09.2013 08:06
bardzo fajny przepis
JOANNA16 18.09.2013 07:36
pycha lubię takie
kokoszka
kokoszka 17.09.2013 21:10
pyszne do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak