Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe rogaliki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
kakao 2 łyżki
cukier puder 125 g
jajko 2
masło 150 g
polewa czekoladowa 1
orzechy laskowe 100 mielne

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe rogaliki

Wymieszać mąkę, orzechy, kakao i cukier puder. Pośrodku zrobić wgłębienie, dodać żółtko, całe jajo i pokrojone masło. Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto i odłożyć je do lodówki na 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C..Ciasto podzielić na cztery części i każdy kawałek uformować w wałek o średnicy 2 cm i pokroić w kawałeczki o długości 5 cm. Uformować rogaliki i piec 10-15 minut. Wystudzić. Przygotować polewę czekoladową o smaku orzechów laskowych i smarować nią rogaliki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak