Czekoladowe praliny

Czekoladowe praliny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzka czekolada

    200 g
  • mleko

    2 łyżki
  • masło

    50 g
  • suszone morele

    100 g
  • kakao

  • otręby

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę połamać do żaroodpornej miski i ustawić na garnku z delikatnie gotującą się wodą. Dodać mleko i masło. Cały czas mieszając rozpuścić całość, zdjąć z garnka, dodać morele i otręby. Dokładnie wymieszać, odstawić do przestudzenia. Mokrymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie obtaczać w kakao.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

13.11.2012 20:45
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat