Czekoladowe placuszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • mleko czekoladowe

    2 szkl
  • kakao

    1 łyżka
  • cappuccino waniliowe

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    2 szt
  • twaróg

    100 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać wraz z kakao i cappuccino. Wymieszać. Dodać mleko czekoladowe, szczyptę soli oraz rozkłócone jajka. Na koniec wkruszyć twaróg. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 minut. Na mocno rozgrzany olej kłaść łyżką małe placuszki. Smażyć z obu stron. Osączyć, podawać np. ze śmietaną lub oprószone cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 11.01.2014 08:36
Świetny pomysł na śniadanie.
Iwusia 06.01.2014 22:04
wspaniale wygladają
Magula 04.01.2014 17:48
fajny przepis
wyattearp 04.01.2014 17:44
pychotka :)
2milutka 04.01.2014 17:36
słodko wyglądają..:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat