Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe muffiny z ciecierzycy (bezglutenowe, bez tłuszczu, bez mąki)

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
kakao 1 łyżka
jogurt naturalny 90 g
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka (bezglutenowego)
cukier 2 łyżeczki
aromat pomarańczowy opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffiny z ciecierzycy (bezglutenowe, bez tłuszczu, bez mąki)

Ciecierzycę płuczemy i odsączamy a następnie miksujemy blenderem. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy ze sobą. Przelewamy do silikonowych foremek. Muffiny pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 170 stopni. Studzimy i dopiero podajemy. Nie jemy na ciepło !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak