Czekoladowe muffiny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 3/4 szklanki
  • czekolada deserowa

    1 tabliczka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • kropelki czekoladowe

    10 łyżeczek
  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    1 szklanka
  • olej

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę trzemy na dużych oczkach. Dodajemy do mąki, proszku do pieczenia, sody, kakao i 8 łyżeczkami kropelek czekoladowych - wszystko dokładnie mieszamy.
Jajko wraz z mlekiem i olejem mieszamy. Łączymy składniki mokre i suche. Formę do pieczenia muffinów wykładamy papilotkami i nakładamy do nich po dwie łyżki ciasta.
Wierzch muffinów posypujemy kilkoma kropelkami czekoladowymi (ok. 2 łyżeczki). Pieczemy w 200C przez 20 minut. Studzimy na kratce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 01.08.2014 08:15
Ładnie Ci wyrosły te muffinki.
goofy9 16.08.2013 13:58
obłędnie wyglądają
cooleczka 12.07.2013 21:38
moje ulubione
Ola1984 01.06.2013 21:31
Uwielbiam czekoladowe muffinki :)
aisoglam 16.12.2012 11:27
Pyszne :)
Konczi 16.12.2012 11:21
wyglądają cudnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat