Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe muffinki z białą czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
kakao 5 łyżek
mleko 1 szklanka
masło 100 g
czekolada gorzka 1 szt
biała czekolada 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffinki z białą czekoladą

Miksujemy jajka z cukrem w misce. Dodajemy kakao, mąkę, łyżeczkę proszku do pieczenia. na koniec dodajemy roztopione masło. W kąpieli wodnej roztapiamy gorzką czekoladę dodając masło. Wykładamy ciasto do papilotek do połowy. Wkładamy kostkę białej czekolady i zalewamy ciastem. Pieczemy w 180 stopniach. Upieczone polewamy gorzką czekoladą i odstawiamy do wystudzenia. Na koniec resztę białej czekolady również roztapiamy i wlewamy do woreczka i dekorujemy wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 03.07.2014 14:17
Oj wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak